Eğitim Bir Sen'den son dakika mülakat sonuçları açıklaması

Eğitim Bir Sen'den son dakika mülakat sonuçları açıklaması

Eğitim Bir Sen'den son dakika mülakat sonuçları açıklaması

Eğitim Bir Sen 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş'ten mülakat sonuçları açıklaması geldi.

Başkan Ermiş şunları söyledi:

''Mülakata girenlerin bir kısmı bugün e-devlet üzerinden mülakat puanlarını gördü. Aradan bir süre geçtikten sonra sayfa erişime kapandı. Bakanlık çevreleri sonuçların açıklanmadığını söylerken mülakata girenlerin hatırı sayılır bir kısmı puanlarını paylaşmaktadır.

Mülakat puanlarını görenlerin söylediğine göre bazı komisyonlar yuvarlama yapmış. KPSS puanının 3, 5, hatta 10 puan üzerinde alanların olduğu söyleniyor. Bazı öğretmen adaylarından KPSS'ye göre 5 puan daha az olanların olduğu da ifade ediliyor. Anlaşıldığı kadarıyla mülakat değerlendirmelerinde komisyondan komisyona, ilden ile farklılıklar arz etmektedir.

Gerçek sonuçlar da böyle olursa çok ciddî mağduriyetler oluşacağı ve tartışmaların yıllarca süreceği, yüzlerce öğretmenin mahkemenin yolunu tutacağı aşikârdır. MEB, mülakatların üzerindeki sis bulutlarını kaldırarak beklemekten perişan olan genç öğretmenleri sevindirecek şekilde sonuçları açıklamalı ve öğretmen atamalarını bir an önce yapmalıdır.''

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

32 Yorum