Eğitim Bir Sen'den öğretmen atamaları mülakat sonuçları açıklaması

Eğitim Bir Sen'den öğretmen atamaları mülakat sonuçları açıklaması

Eğitim Bir Sen'den öğretmen atamaları mülakat sonuçları açıklaması

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen sözlü sınavları geçtiğimiz hafta sonu sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığından sözlü sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Lakin konuyla ilgili belirli bir takvim olmadığından dolayı net tarih henüz bilinmiyor.

Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı Mehmet Uca, sözleşmeli öğretmen sözlü mülakatları hakkında açıklamalarda bulundu.

Sn. Uca şunları söyledi:

''Bilindiği üzere öğretmen atamaları mülakatları geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı. Sonuçlar ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığının belirli bir takvimi olmadığı için stres ve spekülasyonlar ile geçen bu süreç, daha da çekilmez hale gelmektedir. Sonuçların açıklanması konusundaki belirsizlik bir an önce bitirilmeli, akıllardaki soru işaretleri giderilmeli ve adayların mağduriyeti ile kamuoyunun beklentileri karşılanarak KPSS puan eşdeğerinde puanların sistematize edilmesi sağlanmalıdır. Toplumsal yapıyı ve toplumsal dengeyi etkileyebilecek bir konu olan öğretmen atamaları mülakatları kesinlikle adil bir yaklaşımla çözülmesi gerekmekte olup, kimsenin aklında torpil yapıldı mı, hakkım yenildi mi gibi soru işaretleri oluşturmamalıdır. Öğretmen adayları ve kamuoyunun merakla beklediği sonuçların stres, kaygı, nefret ve sosyal maliyet üretmeden bir an önce açıklanmasını umuyoruz.''

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

21 Yorum