Bu Branş Öğretmenlerinin Ataması Senelerce Yüksek Kontenjanla Devam Edecek

Bu Branş Öğretmenlerinin Ataması Senelerce Yüksek Kontenjanla Devam Edecek

Bu Branş Öğretmenlerinin Ataması Senelerce Genel Kontenjana Göre Yüksek Alımlarla Devam Edecek. İşte Detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl öğretmen ataması yapmaktadır. Bakanlığa ayrılan genel kontenjan sayısı ihtiyaca göre branşlara dağıtılmaktadır. Her yıl ortalama yapılan 40 bin öğretmen atama sayısı 2024 yılında 20 bin atama olarak belirlendi. Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında önümüzdeki bir kaç yıl emekli sayısı kadar atama yapılacağı yetkililer tarafından açıklandı. Genel kontenjan sayısına göre yüksek alım yapacak öğretme branşları haberimizde...

1.Özel Eğitim

Özel Eğitim, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin paylaştığı listelerde öğretmen ihtiyacı sayısının en fazla olduğu branş olarak bilinmektedir. Mezun sayısının yetersizliği göz önünde bulundurulduğunda atamaları önümüzdeki süreçlerde ilk üçte devam edecek edecek gibi görünüyor.

2. Sınıf Öğretmenliği

Sınıf öğretmenliği branşı İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin paylaştığı listelerde öğretmen ihtiyacı sayısının en fazla olduğu ikinci branş. En fazla emekliye ayrılan öğretmenin sınıf öğretmeni olduğu da bilinmektedir. MEB tarafından yapılan öğretmen atamalarında özel istisnalar dışında en yüksek alım yapan branş olmakla birlikte ücretli öğretmenlik sistemiyle açığı en fazla kapatılmaya çalışılan branştır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda sınıf öğretmenliği atamaları önümüzdeki süreçlerde ilk üçte devam edecek gibi görünüyor.

Her yıl yapılan öğretmen atamaları branş dağılımı Bakanlık politikaları ve öğretmen ihtiyacına yönelik yapılmaktadır. Bu iki branş dışındaki branşlarda her sene ciddi oranda değişen atama yüzdesi görülmektedir.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.