Bakan Yusuf Tekin'den ''Milli Eğitim Akademisi'' hakkında yeni açıklama

Bakan Yusuf Tekin'den ''Milli Eğitim Akademisi'' hakkında yeni açıklama

Bakan Yusuf Tekin'den ''Milli Eğitim Akademisi'' hakkında yeni açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NTV canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Yusuf Tekin, burada milli eğitim akademisi hakkında yeni açıklamada bulundu.

Bilindiği üzere Bakan Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunuyla birlikte milli eğitim akademisinin geleceğini ve bu akademinin atama bekleyen öğretmenlere yönelik olacağını belirtmişti.

Akademi hakkında canlı yayında yeni açıklama geldi.

Öğretmen yetiştirme programlarına ilişkin soru üzerine Tekin, geçmiş dönemlerde sürekli farklı mekanizmalarla öğretmen ihtiyacının giderilmeye çalışıldığını anımsattı.

1993'teki 14. Şura'dan itibaren 2021'deki 20. Şura'ya kadar her şurada bir Milli Eğitim Akademisi kurulmasının tartışıldığını hatırlatan Tekin, "Şu anda yaptığımız şey lisans programlarının dışında, Milli Eğitim Bakanlığı kendi ihtiyaç duyduğu öğretmeni, kendi ihtiyaç duyduğu profile göre, okul türü, öğrenci türü açısından, pedagojik açıdan veya bakanlıkla iletişim açısından ihtiyaç duyduğu şekilde yetiştirmek üzere bir akademik yapı oluşturacak." dedi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum