2024 atamalarında mülakat sonuçları açıklandı mı? Sözleşmeli öğretmenlik sonuç ekranı…

2024 atamalarında mülakat sonuçları açıklandı mı? Sözleşmeli öğretmenlik sonuç ekranı…

2024 yılı sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklandı? Söz konusu sonuçlar kapsamında Danıştay kararı belli oldu mu? İşte detaylar…

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2023 KPSS puanı ile atama bekleyen adaylar merak ediyor. 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının ne zaman başlatılacağı belirsizliğini korumakta. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuyla ilgili herhangi bir kesin açıklama yok.

Puanlar belli olunca atama süreci başlayacak

Sonuçlar açıklandığında önce mülakat puanları belli olacak. Ardından atama süreci başlayacak. Bakan Tekin katıldığı bir canlı yayın programında 20 BİN öğretmen ataması ile ilgili yanlışlıkla bilgilerin sızdırıldığını söyleyerek bir hata olduğunu dile getirdi.

Danıştaydan karar bekleniyor

Bilgi İşlem Daire Başkanlığında bir kişi mülakat sonuç sistemine aktif hale getirdi. Bu kişinin iyi niyetli mi yoksa bir ihmalden kaynaklanan bir hata nedeniyle mi? Bunu yaptığı bilinmezken Bakan Tekin bu kişi hakkında soruşturma başlatıldığını da ekledi. Peki KPSS öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğretmen adaylarının puanlarının açıklanabilmesi için Danıştay'dan karar gelmesi bekleniyor. Şu an için sistem %50 mülakat %50 KPSS puanı etkili olacak şekilde hazır ancak Danıştay kararını değiştirirse yeniden puanlama yapılacak. E-devlet sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler buraya tıklayabilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.