20 Bin Öğretmen Atamasının Yoğun Olarak Yapılması Beklenilen İller

20 Bin Öğretmen Atamasının Yoğun Olarak Yapılması Beklenilen İller

20 Bin Öğretmen Ataması Hangi İllerde Yoğunlaşacak?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması süreci devam ediyor. Öğretmenlerin sözlü sınavları 10 Ağustos tarihiyle sona erecek. Göreve başlama tarihi ile ilgili resmi bilgi bulunmuyor. Bakan Yusuf Tekin 2024-2025 Eğitim-Öğretim dönem başlangıcına atamayı yetiştirmeyi arzu ettiklerini ifade etti. Atama bekleyen öğretmenler 20 bin öğretmen atamasının hangi illerde yoğunlaşacağını da merak ediyor. İşte öğretmen atamasının yoğun olarak yapılması beklenilen o iller;

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 23 Ağustos 2023 tarihinde Şanlıurfa iline söz vermiş, "Önümüzdeki yıl 2024 bütçesinden yapacağımız atamada buradaki bütün norm açığını kapatacağımızın sözünü verdik" açıklamasıyla tüm öğretmen açığını kapatacaklarını ifade etmişti.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre de İstanbul ilinde yaklaşık 21 bin öğretmen ihtiyacı bulunuyor.

20 bin öğretmen atamasının Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yer alan illere yoğun olarak yapılması bekleniyor. İstanbul ili için öğretmen ihtiyacının hangi ölçüde karşılanacağı bilinmiyor.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum