20 bin öğretmen ataması ne zaman göreve başlayacak? İşte kulis..

20 bin öğretmen ataması ne zaman göreve başlayacak? İşte kulis..

20 bin öğretmen ataması ne zaman göreve başlayacak? İşte kulis..

Milli Eğitim Bakanlığında 20 bin öğretmen ataması Mayıs 2024 tarihinde açıklanmıştı. Öğretmenlerimizin sözlü mülakatları gerçekleşti. Lakin Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri göreve başlatmak için Danıştay kararını bekliyor. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmen ne zaman göreve başlayacak? İşte detaylar..

20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında Milli Eğitim Bakanlığı kanunda yüzde 100 olarak gözüken mülakat puanlarının geçerliliğini yüzde 50 mülakat yüzde 50 Kpss olarak değiştirmişti. Lakin söz konusu değişiklik Danıştay'a taşındı. Sendikalar mülakatlar konusunda dava açtı. Açılan dava sonra takvim gecikti.

ekran-goruntusu-2024-09-28-134933.png

Lakin bazı çevreler söz konusu gecikmenin göreve geç başlatmak için olduğunu söylüyor.

Bilindiği üzere Maliye Bakanlığının tasarruf tedbirleri en çok Milli Eğitim Bakanlığını etkiledi. Halk Eğitim Merkezlerindeki usta öğreticilerin istihdamının kesilmesi, okullarda temizlik görevlisi istihdamının azaltılması, güvenlikçi sorunu vb Milli Eğitim Bakanlığında pek çok konu Maliye Bakanlığının kaynak ayırmaması sonrası ayyuka çıktı.

Öğretmen atamalarının bu kadar spekülasyona maruz bırakılması, gecikmesinin de sebebinin bu olduğu düşünülüyor.

Lakin öğretmen atamalarının ne zaman göreve başlatılacağı merak konusu.

Bu konu hakkında kesin bir tarih yok lakin minimum 2025 Şubat ayı olması bekleniyor.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum