20 Bin Öğretmen Ataması Göreve Başlama Tarihi: "İhtimaller"

20 Bin Öğretmen Ataması Göreve Başlama Tarihi: "İhtimaller"

20 Bin Öğretmen Ataması Göreve Başlama Tarihi: "İhtimaller"

20 bin öğretmen ataması sürecinde yaşananlar şu şekilde... Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelik yayınlayarak öğretmen atamasında puanlama sitemini değiştirdi. Geride bıraktığımız süreçte konuyla ilgili çok sayıda dava açıldı. Tüm branşlar için sözlü sınavlar tamamladı. Bakanlık dava sonucunu beklediği için sözlü sınav sonuçlarını ilan etmediğini açıkladı. Son olarak Danıştay kararını verdi. Bir değişiklik olmadığı sürece %50 KPSS puanı, %50 sözlü sınav puanı alınarak atamaya esas puan belirlenecek. Konuyla ilgili haberimiz. Ataması yapılan öğretmenler ne zaman göreve başlayacak merak ediliyor. İşte ihtimaller...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı öğretmen atama takviminde göreve başlama tarihi yer almadı. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması göreve başlama tarihi ile ilgili ihtimaller ise 2024-2025 eğitim öğretim takvimine göre şu şekilde;

Birinci Dönem Ara Tatili: 11-15 Kasım 2024

Yarı Yıl Tatili: 20-31 Ocak 2025

Sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin yönetmelikte yer alan madde;

"MADDE 6 – (1) Sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına Şubat döneminde atama yapılır. Bakanlıkça gerekli görüldüğü hâllerde pozisyon imkânları ve ihtiyaç çerçevesinde bu dönem dışında da atama yapılabilir."

Bu kapsamda Bakanlık uygun gördüğü takdirde iki tarihten biri için 20 bin sözleşmeli öğretmeni göreve başlatabilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

7 Yorum