20.000 öğretmen atanacak! Başvuru tarihleri belirlendi

20.000 öğretmen atanacak! Başvuru tarihleri belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması beklenen 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular başlıyor. Tarihler 20-31 Mayıs olarak belirlendi. Başvurular elektronik ortamda alınacak. Detaylar haberimizde…

Bakanlık tarafından resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruların 20-31 Mayıs tarihlerinde başlayacağı öğrenildi. Öğretmen adayları ise bu süreçte başvuru aşamasında atanmak istedikleri öğretmenlik alanına uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyecek ve ardından sözlü sınava katılmak istedikleri il tercihinde bulunacak.

Sözlü sınava alınmak için hak kazanmış olan adaylar ile bu adayların yerleştirildikleri sınav merkezleri, 10 Haziran 2024 tarihinde ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren yapılacak. Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamayla ilgili açıklamalar, sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilanından sonra yapılacak.

Sözlü sınavın detayları paylaşıldı

Adaylar sözlü sınava geçerli kimlik belgesi ile alınacak ve bu belge sadece sınav binasına alınma aşamasında kullanılacak olup sınav binasına gerekli kontrollerle alınan adayın kimlik bilgisi komisyon üyeleri de dahil olmak üzere hiç kimse ile paylaşılmayacak.

Adaylar sözlü sınava girerken, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihaz, kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar, anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik ve mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dahil cam eşya şeffaf ve numaralı gözlük hariç, banka kredi kartı gibi kartlar, cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizat, kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kağıt, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete gibi yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek gibi maddeleri bulunduramayacak.

Sınav merkezleri hangi iller?

Sözlü sınava giren adayların geçme puanı 60 ve üzeri olarak belirlendi.

Sözlü sınav merkezleri Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ile Van'da olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.