YKS tercih robotu ile tercih yapmak çok kolay!

YKS tercih robotu ile tercih yapmak çok kolay!

Açıklanan YKS sonuçlarının ardından adaylar için en önemli süreç başladı. Peki bu süreçte kafa karışıklığı yaşayan adaylar için tercih süreci nasıl işleyecek? Tercih robotu nasıl kullanılır? İşte merak edilenler…

Öğrenciler YÖK tarafından hazırlanmış olan YÖK Atlas programını kullanarak içerisinde mezun başarı bilgilerini dair bilgileri görüntüleyebilir. Adaylar üniversite programlarını inceleyerek tercih sihirbazından fayda sağlayabilirler. Meslek Atlası net sihirbazı gibi farklı modüllerinde yer aldığı YÖK atlasında meslekler, üniversiteler ve bölümler hakkında bilgilere de ulaşmak oldukça kolay.

YÖK Atlas Modülü

ÖSYM'nin 2024 yılında hazırlamış olduğu ve aynı zamanda YKS kılavuz bilgileri doğrultusunda güncellediği YÖK Atlas modülü tercih sürecinde adayların tüm tercihler hakkında detaylı bilgi alabilmesini sağlıyor. Türkiye'deki tüm üniversitelerin öğrenci ve öğretim eleman sayıları, kuruluş yılları, iletişim bilgileri, Spor Tesisleri, öğrenci toplulukları, yurt kapasitesi ve benzeri hemen her ihtiyaca cevap verebilecek bir alan sunuyor.

Üniversite modülü sayesinde öğrenci seçeceği üniversitenin bilgilerin çok kolay ve detaylı şekilde erişebiliyor. Hatta tercih etmeyi düşündüğü üniversitesindeki laboratuvar sayıları, spor tesisleri ve yüz ölçüm bilgilerine dahi erişim sağlamak çok kolay olacak.

Tercih döneminde öğrenciler çok faydalanacak!

Tercih döneminde süreci nasıl yöneteceği konusunda zorluk yaşayan öğrenciler için çok büyük avantaj sağlayan program ile işler daha da kolaylaşacak. Öğrencilerin en çok faydalanacakları iki farklı modül burada bulunuyor. Bunlardan biri lisans tercihi. 2024 YKS sınavı ile öğrenci alan lisans programlarının kontenjan bilgileri, 4 yıllık taban puanları, puan türleri, eski puan türündeki başarı sıralamaları ve benzeri tüm detaylar için Lisans Tercih Sihirbazı modülünü kullanabilirsiniz.

Lisans Tercih Sihirbazı buraya tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.