YKS tercih kılavuzuna erişim nasıl yapılır? Veliler ve öğrenciler tercih aşamasında neler yapacak?

YKS tercih kılavuzuna erişim nasıl yapılır? Veliler ve öğrenciler tercih aşamasında neler yapacak?

YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte adaylar için oldukça heyecanlı bir süreç başladı Peki adaylar YKS tercih kılavuzunda nasıl erişecek? İşte merak edilenler…

YKS sınav sonuçları açıklanmasının ardından veliler ve öğrenciler tercih işlemlerine odaklandı. Adaylara kolaylık olması adına "YKS Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu" hizmeti yapılacak. Kılavuza ulaşarak daha doğru ve temkinli işlem yapmak artık mümkün. Peki bu kılavuza erişim nasıl sağlanacak?

YKS tercih kılavuzu yayımlandı!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanması ile beraber üniversite programları ve kontenjanları hakkında bilgi vermek amacıyla kılavuz yayımlayarak YKS sınavına katılan öğrencilere erişim izni tanımlandı.

YKS sınavına katılmış olan öğrenciler tercih döneminde bu kılavuzu ÖSYM'nin resmi web sitesinden dikkatle inceleyerek işlemlere başlaması gerekmektedir. ÖSYM'nin duyurularını takip etmek de tercih sürecinde herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmamak adına oldukça önemli.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu sene ilk kez "YKS Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu" hazırlayarak YKS sınavına katılan öğrencilerin aileleriyle birlikte tercih aşamasını sürdürmelerine imkan tanımış olacak.

Kılavuz süreç hakkında detaylı bilgi içeriyor!

YKS kılavuz tercih süreci üniversite ve bölüm bilgileri burs imkanları yatay ve dikey geçiş olanakları gibi konularda detaylı bilgiler sunuyor. Adayların tercih sürecinde yaşaması muhtemel olan kafa karışıklıkları için bu kılavuz oldukça faydalı.

YKS sınavı öğrencileri tercihlerini 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında yapacak olup üniversite kayıtlarını 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceklerdir. YKS sınavı öğrencileri elektronik kayıt işlemlerini ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapmalıdırlar. Bu tarihler adaylar için büyük bir önem ifade etmektedir.

YKS tercih süreci ebeveyn kılavuzu için buraya tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.