Yeni ÖMK ile öğretmen olmanın şartları değişti mi?

Yeni ÖMK ile öğretmen olmanın şartları değişti mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak kadrolu öğretmen olmak isteyenler için yeni ÖMK’nın kabulü ile tüm şartlar değişti. 2025 yılı itibariyle öğretmen olma koşullarında yapılan yenilikler ve daha fazlası haberimizde…

Uzun süredir konuşulan ve tartışmaya açık olan Milli Eğitim Akademisi kurulması kararı meclis tarafından kabulden geçti. Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan bu detay artık öğretmen olmak isteyenleri ilgilendiren çok farklı detayları içeriyor. Yeni kanun teklifi sonrası öğretmen olmak isteyenler önce KPSS sınavına katılacak.

Sınavda başarılı bir puan aldıkları takdirde, 14 aylık bir eğitimden geçecek. KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarından istenen başarıyı elde edip kendi alanından ÖABT sınavına girip yeterli puanı alanlar sınav puanına göre akademide eğitime alınacak.

Akademi 4 dönem sürecek!

En fazla 4 dönem sürmesi belirlenen bu hazırlık eğitimi tamamlandıktan sonra güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Hazırlık eğitiminde hem teorik hem de uygulamalı dersler olacak.

Adaylar 3 kez uygulama sınavına girecek ve başarılı olduklarında sözleşmeli öğretmen olarak atama sürecini başlatabilecek. 3 yıl sözleşmeli olarak çalışan bir öğretmen ardından kadrolu olarak göreve başlama hakkı kazanacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.