Yaz tatili 4 aya mı uzayacak? Okulların açılma tarihi değişti mi?

Yaz tatili 4 aya mı uzayacak? Okulların açılma tarihi değişti mi?

14 Haziran 2024 Cuma günü itibarıyla karneler dağıtıldı ve yaz tatili öğrenciler için resmen başladı. O tarihte kapanan okulların ardından milyonlarca öğrenci yaz tatilinin tadını çıkarmaya başladı. Peki yaz tatili süresinde değişiklik mi var?

14Haziran tarihi ile beraber başlayan yaz tatili devam ederken ''yaz tatili 4 aya çıkacak'' iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Peki yaz tatili süresi uzayacak mı? Okullar tam olarak hangi tarihte açılacak? işte tüm detaylar...

Tatil süresi 4 aya mı çıkıyor?

Okulların kapanmasının ardından öğrenciler 3 aylık yaz tatilinin tadını çıkarmaya başlayan öğrenciler için kafa karıştıran bir gündem meydana geldi. Ancak okulların açılmasına kısa bir süre kalmışken ''tatil süresi uzayacak'' iddiaları gündeme oturdu. Peki tatil 4 aya çıkacak mı, MEB açıklama yaptı mı?

Yaz tatili devam ederken öğrenci ve veliler yavaştan yeni eğitim öğretim yılına hazırlık yapıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2024-2025 eğitim öğretim yılı çalışma takviminde yer alan genelgeye göre öğretmenlerin 2 Eylül'de mesleki gelişim çalışmalarına başlayacağını ilan etti.

Eğitim yılı 9 Eylül’de başlayacak!

Yeni-eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri ise 2-6 Eylül'de başlayacak olan uyum programı ile birlikte eğitim hayatına adım atacaklar. 9 Eylül'de başlayan okulların ilk dönemi 17 Ocak 2025'te bitecek.

Kısa bir süre önce ortaya atılan iddialar arasında okul öncesi hazırlık sürecinin uzatılıp okul tarihlerinin ertelenebileceği konuları vardı. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Mevcut takvime göre yeni eğitim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. Yani alınan bilgiler doğrultusunda yaz tatili süresinde henüz bir değişiklik bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum