Uzman öğretmenlik için sınav mı gelecek? Yeni yönetmelikle neler değişti?

Uzman öğretmenlik için sınav mı gelecek? Yeni yönetmelikle neler değişti?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapmakta olan öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen olmalarını sağlayacak olan düzenleme mecliste kabul edildi. Peki Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için alınan kararlar neler?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevini sürdüren kadrolu öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen olmalarını sağlayacak olan düzenleme mecliste onaylandı. Buna göre söz konusu düzenleme çerçevesinde 10 yıllık hizmet süresi bulunan kadrolu öğretmenleri uzman öğretmen unvanı verilecek.

10 yıl dolduran başvuruda bulunacak!

10 yıllık uzman öğretmenlik kariyeri bulunan öğretmenler ise başöğretmen olmak için başvuruda bulunabilecekler. Bunların dışında öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelik çıkacaktır.

Söz konusu öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılacak olan yönetmelikle beraber kariyer basamakları arasında yükselmek için sınav getirilmesi durumu da meydana gelebilecektir. Yani konuyla ilgili olarak bakanlık henüz söyleyeceği son sözü söylemedi. Öğretmenlik meslek kanunun uygulanma usulü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılacak olan yönetmelikle belli olacaktır. Bahsi geçen yönetmelik önümüzdeki aylarda çıkarılacaktır.

O öğretmenlere hak tanınmayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlik meslek kanunu çerçevesinde düzenlenecek olan uygulamaları ve eğitimlere yönelik detayları bahsi geçen yönetmelikle resmi yazı ile okullara gönderecektir. Ancak söz konusu görev şartını taşısalar bile aylıktan kesme cezası almış olan öğretmenlere uzman öğretmen ve başöğretmen olabilmeleri için hak tanınmayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum