Ortak sınav uygulamaları önümüzdeki hafta başlayacak! Bakanlık yeni öğretmenlere ihtiyaç duyuyor!

Ortak sınav uygulamaları önümüzdeki hafta başlayacak! Bakanlık yeni öğretmenlere ihtiyaç duyuyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu karar doğrultusunda okullarda ortak sınav uygulaması resmen başlıyor. Uygulanacak sınavlar ile beraber ek öğretmen ihtiyacı oluşması bekleniyor. İşte detaylar…

Bakanlık tarafından alınan karara göre tüm Türkiye’de aynı anda düzenlenmesi istenen ortak sınavlara ilişkin yeni bir detay öğrenildi. 6. sınıfların Türkçe, Matematik dersleri, 10. sınıfların Türk Dili Edebiyatı ile Matematik derslerinin ortak olarak yapılacak olması sınav sonucunda farklı ihtiyaçların oluşma durumu var.

Sınavlar tüm ülkede ortak yapılacak!

Diğer yıllardan farklı olarak Türkiye genelinde yapılacak olan sınavlar il milli eğitim müdürlükleri tarafından ölçme değerlendirme sınav hizmetleri tarafından detaylı olarak okunacak.

Ancak sınavların okunması sürecinde artacak iş yüküne bağlı olarak ortak sınav kapsamının da genişletildiği düşünülürse ek öğretmen ihtiyacının olması bekleniyor.

Ek öğretmen ihtiyacı var!

Bu anlamda bakanlık Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, İlköğretim Matematik ve Ortaöğretim Matematik öğretmenleri takviye edebilecek. Bu konu ile ilgili çalışmaların tamamlanması yönünde beklentiler var.

İl milli eğitim müdürlükleri oluşabilecek ihtiyaca yönelik liste çıkardıktan sonra ilgili resmi yazıyı okullara iletecek. Ardından sınavların okunabilmesi için ek öğretmen takviyesi gerçekleştirilecek. Öğretmenlerin seçimleri ise il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.