Olmak isteyenler bir daha düşünsün! Artık öğretmen olmak çok zor..

Olmak isteyenler bir daha düşünsün! Artık öğretmen olmak çok zor..

Olmak isteyenler bir daha düşünsün! Artık öğretmen olmak çok zor..

Milli Eğitim Bakanlığında, atama bekleyen öğretmen sayısının çok fazla olması ve YÖK'ün bu konu hakkında herhangi bir adım atmaması bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen açığının giderek azalması sonrası atama bekleyen öğretmenler çok zor günler yaşadı. Bunun yanı sıra yeni genel kuruldan geçen Öğretmenlik Meslek Kanunuyla birlikte ise öğretmen olmak çok zorlaştı. Öğretmen olmak isteyenler dikkat! Artık öğretmen olmak çok zor. İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olma süreci son yıllarda bir hayli sancılı olmaya başladı. Mülakatların getirilmesi, öğretmenlik mezunu kişilerin çoğalması, atama bekleyen öğretmen havuzunun milyona yaklaşması, Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen açığının azalması, Maliye Bakanlığının atamalar için emekli sayısından fazla bütçe ayırmaması bunların nedenleri arasında idi.

Bu nedenlere yeni bir şey daha eklendi. Öğretmenlik Meslek Kanunuyla birlikte milli eğitim akademisi de geldi. Buna göre öğretmenler Kpss puanlarıyla kontenjana girse de artık atanmaları kesinleşmiyor. Bunun için milli eğitim akademisinde 3 ya da 4 dönem eğitim almaları ve bu eğitimin sonunda başarılı olmaları gerekiyor.

Bunun yanı sıra 30 büyükşehirde açılacak akademilerde günümüzde 21.160,72 TL'ye tekabül eden miktarla geçimlerini sağlamaları gerekecek.

Siz bu şartlarda öğretmen olmayı düşünür müydünüz?

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum