Okullarda temizlik denetimleri kaldırıldı mı?

Okullarda temizlik denetimleri kaldırıldı mı?

Pandemi süreçleri ile beraber hayatımıza girmiş olan “Okulum Temiz” projesi 2024/2025 eğitim öğretim yılında da uygulamaya devam edilecek mi? Okulum temiz projesi kaldırıldı mı? İşte merak edilenler ve daha fazlası…

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren okulların temizlik ve hijyen yönünden denetimlerine yapılması için oluşturulan okulum temiz projesinin bu yılda uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu düzenleme ile okulları belirlenen formatör öğretmenler vasıtasıyla denetlemeye çıkardı. Söz konusu okulum temiz projesi pandemi döneminde hayatımıza girmişti.

Resmi yazılar gönderildi!

Okulum temizlik projesi kapsamında yapılacak olan yönetimlerle ilgili olarak okullara resmi yazılar 2024-2025 eğitim öğretim yılı için de gönderildi. Söz konusu okulun temizlik projesi kapsamında yapılacak olan denetimler ile ilgili olarak okullara Ekim ayının ortasına kadar hazırlıklarını tamamlamaları için süre verildi.

O kurallar geçerli olacak!

Bahsi geçen denetimlerle ilgili olarak bakanlık il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gerekli talimatları vererek denetimlerin bir takvim doğrultusunda yürütülmesi yönünde resmi yazılar gönderdi. Bu kapsamda denetimci olarak görevlendirilen öğretmenler Ekim ayının sonuna kadar Türkiye'deki tüm okulların okulum temiz projesi kapsamında denetimlerini yapacak.

Söz konusu proje ile ilgili olarak bu sene de ilgili denetim kuralları geçerli olacaktır. Okullar söz konusu proje kapsamında hem evrak hem de hijyen yönünden değerlendirilecek. Denetimlerde başarılı olan okullara belgeleri takdim edilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum