Okullara resmi yazı gönderildi: Gazi ve şehit yakınları ziyaret edilecek!

Okullara resmi yazı gönderildi: Gazi ve şehit yakınları ziyaret edilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Temel eğitim genel müdürlüğüne bağlı ortaokul öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve idarecilerinin yürütmeleri gereken Şehit yakınlarını ve Gazileri ziyaret görevi için okullara resmi yazı iletildi. İşte detaylar...

Gaziler ve Şehit yakınlarının ziyaretleri raporlaştırılacak

a) Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı resmî ortaokul öğrencileri, öğretmenleri ve okul idarecilerinin katılımları ile 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında, valiliklerin koordinasyonunda, illerinde bulunan şehit yakınları ve gazi ailelerinin ziyaret edilerek ziyaretlerin raporlaştırılması sağlanacaktır.

b) Gerçekleştirilecek ziyaretler ile millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, demokrasi ve yurt bilincinin güçlendirilmesi, devletin ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerin ailelerinin ve gazilerin her daim yanlarında olduğumuzun hissettirilmesi ve şehit aileleri ve gazilerin sorunlarının dinlenmesi ve çözüm yolları bulunması amaçlanmaktadır.

c) “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Kapsamında Şehit/Gazi Yakınları Ziyareti”nde öğretmenler öğrencilere danışmanlık ve rehberlik yapacaktır.

ç) “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Kapsamında Şehit/Gazi Yakınları Ziyareti”ne katılım sağlayan öğrenciler Açık Rıza Onayı formunu doldurarak okul idaresine teslim edecektir.

d) “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Kapsamında Şehit/Gazi Yakınları Ziyareti”nde öğrenci ve velilerin izinleri doğrultusunda okul ve İl Millî Eğitim müdürlüklerince çekilecek olan fotoğraflar Bakanlığımıza gönderilecek olan rapora eklenecektir.

e) “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Kapsamında Şehit/Gazi Yakınları Ziyareti” hakkında resmî yazı ile “15 Temmuz Şehit/Gazi Yakınları Raporu” olarak gönderilen dosya formatına göre raporlanarak, etkinliğe dair uygun görülen en fazla 5 fotoğraf seçilerek İl Millî Eğitim Müdürlüklerince Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne EBYS (Belgenet) üzerinden iletilecektir.

Etkinliğe katılım gönüllülük esasına dayanır

f) Etkinliğe katılım gönüllülük esasına göre ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

g) Etkinlikte yer alan öğrencilere ait bilgiler e-okul sistemi üzerinde yer alan sosyal etkinlik modülüne kaydedilecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum