Okula yeni başlayan öğrenciler, hangi okula çıktılarını nasıl öğrenecek?

Okula yeni başlayan öğrenciler, hangi okula çıktılarını nasıl öğrenecek?

2024-2025 eğitim öğretim yılı yaklaştıkça ilk defa okulla tanışacak olan öğrenciler ve velilerin de heyecanı katlanıyor. Bunda en büyük etken ise öğrencilerin hangi okula gideceğini henüz bilmemesi oluyor. Peki nasıl öğrenecekler? İşte detaylar…

2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk defa okulla tanışacak olan çocukların kayıtlı oldukları okullar nereden göreceklerini merak ediyor ve araştırmalarını sürdürüyorlar. Öğrenciler için oldukça heyecanlı bir durum olan yeni eğitim öğretim hayatında devam edecekleri okulu öğrenmek onlar için oldukça önemli.

Kayıt sistemi baştan ayağa değiştirildi!

2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk kez okula başlayacak olan 1. sınıflar ve anasınıfları için Milli Eğitim Bakanlığı kayıt sistemini tamamen baştan sona değiştirdi. Yeni kayıt sistemine göre okula ilk defa başlayacak olan öğrencilerin kayıtları sınıflara otomatik olarak yapılacak.

Yani bu ne demek oluyor ki okula ilk defa başlayacak olan çocukların sınıfları ve Öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak tayin edilecek. Bu sayede herhangi bir karışıklık yaşanmadan tüm öğrencilerin kayıtlı olduğu okullar sistem üzerinden belirlenerek erişime açılacak.

Kayıtlı oldukları okul e devletten gözükecek!

Velilerin de merakla beklediği bu okulların belirlenmesi, otomatik olarak yapılacak. Hazırlanan sonuçlara göre e devlet sistemi üzerinden erişim sağlamak oldukça kolay.

eliler çocuklarının hangi okullarda öğrenim göreceklerini nasıl bilecekler? Diye düşündüğümüzde karşımıza E-devlet platformu çıkıyor. Veliler e devlet üzerinden aşağıdaki link vasıtasıyla giriş yaparak çocuklarının hangi okullara kayıt olduğunu görebilirler.

https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ilkogretim-okullari-adrese-gore-kayit-okulu-sorgulama-e-kayit

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum