Okul Öncesi ve Çocuk Gelişimi bölümlerinin farkları neler?
Tercih döneminde öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bölümlerin istihdam alanları oluyor. Bu kapsamda en çok karıştırılan bölümler ise Okul Öncesi ve Çocuk Gelişimi. Peki bu bölümlerin farklılıkları var mı? İşte detaylar…
Okul öncesi öğretmenliği ve çocuk gelişimi bölümleri birbirinden farklılık gösteriyor. Öğrenciler ise kaç sıralama ile öğrenci alındığını merak ediyor.
Çocuk Gelişimi mi Okul Öncesi mi?
Okul öncesi eğitim 0-72 aylık çocukların gelişimi ve eğitimi ile ilgilenen bir bölüm olarak eğitim vermektedir. Çocukların her alanda gelişimini sağlayan motor, bilişsel ve dil gelişimi üzerinde olmazsa olmaz eğitimdir. Her çocuğun okul öncesi eğitimi alması bu açıdan çok önemlidir.
Okul öncesi öğretmeni olmak için yapılması gerekenler şu şekilde belirlenmiştir. Okul öncesi öğretmeni olmak için Eğitim Fakültesi- Okul Öncesi temel eğitim bölümüne kayıt yaptırılmalı ve 4 yıl boyunca okul öncesi öğretmenliği eğitimi alınmalıdır.
Okul öncesi atamalarından yığılma oluyor
YKS tercihleri incelendiğinde okul öncesi öğretmenliği 2023 yılında 30.934 sıralama ile en son öğrenciyi aldı. Çocuk gelişimi bölümü sağlık bilimleri fakültesinde lisans olarak eğitim vermekteyken Çocuk gelişimi bölümü 2023 yılında 334.968 sıralama ile son öğrencisini aldı.
Okul öncesi Öğretmeni olarak görev yapmak isteyen çocuk gelişimi öğrencileri Eğitim Fakültesinden pedagojik formasyon almaları gerekmektedir. Okul öncesi öğretmen olabilmek için sadece eğitim fakültesinden mezun olunması gerektiğini belirten pek çok öğretmen ve öğrencilerimiz bu duruma üzülüyorlar çünkü okul öncesi mezunu çok fazla KPSS lisans sınavında Okul öncesi alandan çok fazla adayın mezun olması okul öncesi atamalarında yığılma olacağını gösteriyor.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.