Okul öncesi öğretmenlerinin nöbet görevi oluyor mu? Uygulama değişti mi?
Okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler için nöbet görevi uygulaması nasıl yapılıyor? O öğretmenler kaç saat nöbet tutmak zorunda? İşte merak edilenler ve daha fazlası…
Okul Öncesi öğretmenlerinin nöbet uygulamasının işlevselliği tartışılır durumda. Uygulanan kanun kapsamında bu yıl okul öncesi öğretmenlerinin nöbet görevi nasıl planlanacak? İşte detaylar…
Okul öncesi öğretmenleri için alınan nöbet kararı!
Okullarda nöbet görevi dağılımı yapılırken İlköğretim, Ortaöğretim ve lise kademelerinde farklı olarak yürütüldüğü gözlemlenebilmekte. Bu kapsamda öğretmenin de nöbet tutma görevini yerine getirirken uyması gereken bazı kurallar belirlenmiş oluyor.
Okul öncesi öğretmenleri için bu görevin yerine getirilmesi şu şekilde oluyor; nöbet görevinin ilk ders saati başlamadan 30 dakika önce ve son ders bitiminden 30 dakika sonra tutacak şekilde uyguladığında öğretmen nöbet görevini yerine getirmiş olarak kabul ediliyor.
Yönetmelikte nöbet hakkında hangi ifadeler yer alıyor?
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün yukarıda paylaşılan ifadesi Bakanlığın okul öncesi eğitim ve İlköğretim Kurumları yönetmeliğinde nasıl geçtiği merak ediliyor.
Bağımsız anasınıfı ya da uygulama sınıfı öğretmenleri kendi devrelerinde ve etkinlik saatleri dışında nöbet tutmakla görevlendirilebiliyor. Okul öncesi öğretmenlerin günde 50'şer dakika teneffüs yapılmadan aralıksız 6 etkinlik saati öğrencilerin başında duruyor
Bu kurumlarda sabah ve ikindi kahvaltısı sırasında çocuklarla birlikte olmak gerekiyor. Gruptaki çocukların düzenli bir şekilde yemek yemeleri sağlanıyor. Bu kapsamda 6 saat süreli eğitim etkinliklerinden tam yarım saat önce ve yarım saat sonrasında tutulacak nöbet görevi ile o günkü nöbet görevi yerine getirilmiş sayılıyor.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.