Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda o maddeler öğretmenler için yarar sağlayacak!

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda o maddeler öğretmenler için yarar sağlayacak!

Yenilenen Öğretmenlik Meslek Kanununun ilk bölümü incelemeye alındı. Onaylanacak kanun öğretmenleri koruma altına alacak! Peki hangi maddeler öğretmenlerin yararına olacak? İşte detaylar…

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili gelişmeler bu ay en fazla tartışılan konuların başında geliyor. Ekonomik ve politik gelişmelerle beraber eğitim alanında yapılan yenilikler de ülkenin gündemini en çok meşgul eden konulardan. İlgili kanun maddeleri meclisten geçecek mi? Tüm eğitim camiasının merak ettiği detaylar haberimizde…

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda hangi maddeler yer alıyor?

Öğretmenlerin gündeminde olan ve onları ilgilendiren yeni kanun taslağı TBMM’ye ulaştı. Son yıllarda artan öğretmenlere karşı olan şiddetin önüne geçecek kanun birçok hak ve sorumluluğu da içeriyor.

20 yıl görev süresini tamamlamış olan öğretmenler ‘‘başöğretmen’’ unvanını alacak. Öğretmenler uzman öğretmen olmak için 10 yıl bekleme şartı aranırken bu durum tamamıyla değişti. Düzenlenen Öğretmenlik Meslek Kanununa göre 20 yıl kıdemli olan 230 bine yakın öğretmen başvurarak başöğretmen unvanını alabilecek.

2022 yılında hazırlanan kanun tasarısı iptal edilmişti!

Yeni kanunun maddeleri 39 madde şeklinde hazırlandı. Öğretmen, başöğretmen ve uzman öğretmen olarak ayrılan kariyer basamakları isteğe göre seçim yapılacak. Kariyerini ilerletmek adına hedefler bulunan öğretmenlerin yazılı sınava girme zorunluluğu ve mesleki çalışma koşulları da kanun taslağından kaldırıldı.

Öğretmenlere çeşitli haklar kazandırılıyor. Kanun düzenlemesine göre öğretmenlere sendika kurmaktan güvenlik hakkına kadar çeşitli haklar sağlanacak. Ayrıca öğretmenlere yönelik uygulanan şiddet cezaları da artırılacak. Hazırlanan yeni öğretmenlik meslek kanunu içeriğinde öğretmenlerin yararına olan pek çok madde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum