Öğretmenlik Meslek Kanunu neden hep öğretmenlerin aleyhine?

Öğretmenlik Meslek Kanunu neden hep öğretmenlerin aleyhine?

Öğretmenlik Meslek Kanunu neden hep öğretmenlerin aleyhine?

Öğretmenlik Meslek Kanunu ilk çıktığında geniş tepkilere yol açmıştı. Kariyer basamakları için sınav şartının getirilmesi konusunda kamuoyunda ciddi tepkiler oluşsa da eski Bakan Mahmut Özer bu konuda bir türlü geri adım atmamıştı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun, Anayasa Mahkemesi tarafından bazı maddeleri iptal edildi. İptalin ardından ÖMK'da bazı maddeler yenilenerek bazı yeni maddelerin eklenmesi sağlandı.

Lakin ortaya çıkan Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmenler tarafından beğenilmedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında talepleri karşılayacak bir taslak çıkarsa da maalesef Maliye Bakanlığı ve siyaset, bu maddelerin çoğunu bertaraf ederek Bakanlıktan çıkan taslağa yine öğretmenlerin hoşnut olmayacağı bazı maddeler ekledi.

Çıkan yeni taslak eleştirilere sebep oldu.

Sosyal medyada bir kullanıcı söz konusu kanunun teklifini şöyle eleştirdi:

''ÖMK'da yıpranma payı, memurluğa geçiş, becayiş, ek izin hakları (mesela öz amca, dayı, hala, teyze vefatlarında izin gibi), ek ödüller, öğretmen gününde 1 maaş ikramiye vs.. olumlu gelişmeler de olmalı. Sendikalar bu konuda her zamanki gibi çok zayıf.''

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

17 Yorum