Öğretmenlerin maaş zam farkı o tarihte yatırılacak!

Öğretmenlerin maaş zam farkı o tarihte yatırılacak!

Öğretmenlerin 14 günlük maaş zam farkı miktarının ne zaman yatırılacağı en çok merak edilenler arasında. Öğretmenler maaş farkı ödemesinin bankaya yatırılacağı tarihi araştırmaya devam ediyor. İşte o tarih…

Milli Eğitim Bakanlığı MEB bünyesinde görev yapan öğretmenlerin maaşlarına Temmuz ayında yapılan %19,31 zam ile birlikte, bu ay 14 günlük maaş farkı da yatırılacak.

Maaş ödemesinde yeni tarihler

15 Temmuz'un resmi tatil olması nedeniyle, maaş farkı ödemelerinin günlerinde değişiklikler olabilir. %19,30'luk enflasyon farkı ödemesi için günler farklılaşabilir. Memur ve memur emeklisinin maaş farkı ödemesi 15 Temmuz'da yapılmazsai önümüzdeki günlerde ivedilikle hesaplara yatırılması için bekleyiş sürüyor. Memur maaş farklarının hafta içinde hesaplara yatması planlanıyor.

Ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaş günleri de yaklaşıyor. 2024 yılı Temmuz ayı zamlı maaşlar, 17 Temmuz’dan itibaren hesaplara yatırılacak. Emeklinin tahsis numarasının son hanesine göre, yapılacak ödemeler hesaplara yansıyacak.

Öğretmenlerin Temmuz ayı maaş farkı ne kadar?

Temmuz ayı ile beraber memur maaşlarına enflasyon farkı zammı ödenecek. Bu durum, öğretmen maaşlarına da yansımış olacak. Yapılacak düzenlemenin %20 civarında olması beklenirken, kesin rakamlar, TÜİK'in 3 Temmuz tarihinde açıklayacağı aylık enflasyon oranları sonrası belli olacak. Öğretmenlere, Temmuz ayında ayrıca 14 günlük maaş farkı ödemesi yapılacak.

Temmuz ayında öğretmenlere maaş düzenlemesinin yanında, tek sefere mahsus 14 günlük maaş farkı ödemesi de yapılacak. Yeni başlayan bir öğretmen, 3.210 TL maaş farkı alacakken; uzman öğretmen 3.896 TL, başöğretmen ise 4.200 TL maaş farkı alacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum