Öğretmenlerin eğitime hazırlık ödeneğine %191 zam yapıldı

Öğretmenlerin eğitime hazırlık ödeneğine %191 zam yapıldı

Öğretmenlerin eğitime hazırlık ödeneğine %191 zam yapıldı

Öğretmenlere Eğitim eğitim öğretim yılının başında eğitime hazırlık ödeneği adı altında her yıl düzenli olarak bir ödeme yapılıyor. 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde imza altına alınan karara göre öğretmenlerin kırtasiye ücretleri de belirlenmişti. Buna göre Temmuz zammıyla birlikte öğretmenlere Eylül ayında tek seferliğine ödenecek kırtasiye ücreti belli oldu.

7. Toplu Sözleşme görüşmelerinde yapılan müzakereler sonucu, 2024 yılı için eğitime hazırlık ödeneği miktarının 2.296 TL olarak belirlenmesi üzerine anlaşılmıştı.

Temmuz ayıyla birlikte memur aylık katsayısı 0,907796 oldu. Buna göre öğretmenlerin eğitime hazırlık ödeneği 4.085,08 TL olarak ödenecek.

İşte o madde:

''Öğretmenlere verilen hazırlık ödeneği, gösterge rakamına bağlandı ve yüzde 64 artırıldı. Bu ödeneğin 4500 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı tutarında ödenmesi sağlandı.''

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

90 Yorum