Öğretmenlere müjde!

Öğretmenlere müjde!

Öğretmenlere müjde!

Öğretmenleri tedirgin eden ve mesleki geleceklerini belirsizleştiren "geri hizmet" uygulaması, yeni hazırlanan Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile tarihe karıştı. Tasarının ilk halinde yer alan, yetersiz görülen öğretmenlerin farklı bir kadroya geçirilmesi maddesi, "Öğretmenlik Mesleği Kanunu" tasarısından çıkarıldı.

Yeni kanun taslağında yer alan ve öğretmenlerin yetersiz görülmesi halinde meslekten alınıp MEB bünyesinde memur olarak atanmasını öngören madde, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açmıştı. Eğer bu taslak yasalaşsaydı, mesleki yeterliliği sorgulanan öğretmenler, doğrudan farklı görevlere kaydırılacaktı.

Eğitim sendikaları ve muhalefetin yoğun eleştirileri üzerine, Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nun 34. maddesi geri çekildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, bu durumu “öğretmenler üzerindeki baskının azaltılması adına önemli bir adım” olarak nitelendirdi.

Bakanlık kaynakları ise farklı bir görüş dile getirerek, bu konuda geri adım atılmadığını ve hizmet sınıfı değişikliğinin halen tek bir müfettişin kararıyla yapılabileceğini savundu.

Yeni kanunla birlikte, öğretmenlik mesleğinden men edilme kriterleri de sıkılaştırılıyor. Uyuşturucu madde üretimi ve ticareti, kullanımını kolaylaştırma, müstehcenlik, fuhuş ve cinsel suçlar gibi ciddi suçlardan mahkûm olan öğretmenlerin görevine son verilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

27 Yorum