Öğretmenlere kötü haberler üst üste geldi

Öğretmenlere kötü haberler üst üste geldi

Öğretmenlere kötü haberler üst üste geldi

Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmenlik Meslek Kanunu geçtiğimiz gün kanun olarak genel kuruldan geçti. Söz konusu kanun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasından sonra resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek. ÖMK'da TBMM'den kötü haberler üst üste geldi. Yeni ÖMK öğretmenlerin çoğu beklentisini karşılayamadı.Haberimizde Öğretmenlik Meslek Kanunu sürecine de ayrıca yer vereceğiz. İşte detaylar.

Öğretmenlik Meslek Kanunundan beklenti çok yüksekti. Buna göre eğitim camiasının pek çok kesimi maddi ve manevi haklar istese de Maliye Bakanlığının onay vermemesi sonrası Milli Eğitim Bakanlığının da taslak teklifinde pek çok maddenin elenmesine sebep oldu.

Öğretmenlik Meslek Kanununda bazı kazanımlar varken bazı konular ise öğretmenlerde memnuniyetsizlik yarattı.

20164645-mebden-oyretmenlere-24-kasim-ozel-programi.jpg

''Öğretmenlik Meslek Kanunu yasalaşma süreci nasıl?''

Öğretmenlik Meslek Kanununda süreç bu şekilde gelişti. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler odası buluşmalarında öğretmenlerin söylemiş oldukları pek çok konuyu yeni kanun teklifine ekledi. Lakin bu kanun teklifi önce Maliye Bakanlığı ardından ise Cumhurbaşkanlığı Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. Burada pek çok madde elenirken yine maddelerdeki bazı detaylar kaldırıldı.

Başöğretmenlik şartı hariç mali yükümlülüğü olan tüm maddeler Maliye Bakanlığı tarafından reddedildi. Ardından ise uzman öğretmenlik için sınav şartı kaldırılmıştı. Lakin bunun yerine milli eğitim akademisi şartı getirildi.

''Öğretmenlerin beklentileri karşılanmadı.''

Bunun yanı sıra öğretmen ve eğitimcilere bu konularda kötü haber geldi:

1) Öğretmenlerimiz uzman öğretmenliğin 5 yıla düşmesini bekliyordu. Eski Bakan Mahmut Özer bu konu hakkında çalışmaların tamamlandığını ve seçim sonrası yürürlüğe gireceğini belirtse de böyle bir çalışma olmadığı belirlendi.

2) Sayısı 3 bin civarı olan, kariyer basamakları hakkından yararlanamayan böylece astlarından daha az maaş alan ilçe müdürleri, il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve müfettişlere kariyer basamakları hakkı tanınmadı.

3) Özel öğretmenlere taban maaş uygulamasıyla ilgili herhangi bir adım atılmadı.

4) Atama bekleyen öğretmenlere milli eğitim akademisi getirilerek bu öğretmenlerimize asgari ücretin bir tık üstü maaş bağlanması memnuniyetsizliğe yol açtı.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

45 Yorum