Öğretmenler yeni ek ders ücretlerini ne kadar alacak? Zam oranı belli oldu!

Öğretmenler yeni ek ders ücretlerini ne kadar alacak? Zam oranı belli oldu!

Temmuz ayı ile birlikte memur ve öğretmenlerin beklediği maaş zamları netlik kazandı. En çok merak edilenlerden birisi ise zamlı ek ders ücretleri oldu. Peki öğretmenler ek ders ücretlerini ne kadar alacak? İşte detaylar…

Öğretmenlerin yeni zamlı ek ders ücretlerinin ne kadar olduğu araştırılmaya devam ediyor. Temmuz zammıyla birlikte oluşan Temmuz-Aralık dönemi ek ders ücretleri ve detayları ile birlikte tüm merak edilenler haberimizde…

Temmuz ayında ek ders ücretlerine zam geldi!

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine temmuz ayında yeni zam yapıldı. Peki bu zamlar ile birlikte ek ders ücretleri kaç TL oldu, bu zam öğretmenlerin beklentisini karşıladı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevini sürdürmekte olan öğretmenlerin ek ders ücretlerine yapılan %19,31 oranındaki zam, öğretmenler tarafından hayal kırıklığı ile alındı. Yapılan zam, öğretmenlerin ekonomik zorluklarına kalıcı bir çözüm getirmeyecek gibi duruyor. Ayrıca eğitim camiasında bu zam oranı ciddi tartışmalara yol açtı.

Yeni zamlar ile ek ders ücretleri

Zam oranıyla birlikte öğretmenlerin ek ders ücretleri vergi dilimlerine göre farklılık göstermektedir. Yeni ek ders ücretleri şu şekildedir:

%15 vergi diliminde: 107 TL

%20 vergi diliminde: 100 TL

%27 vergi diliminde: 91 TL

Mevcut durumda, öğretmenler genellikle %27'lik vergi diliminde yer almaktadır. Bundan dolayı bir ek ders ücreti 91 TL olarak netleşmiştir. Ayda 80 saat ek ders ücreti alan bir öğretmenin toplam kazancı 7.280 TL olarak belirlenmektedir. Ancak bu miktar, Türkiye'deki ekonomik koşullar ve enflasyon göz önüne alındığında yetersiz kalmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum