Öğretmenler tayin isterse 150.000 TL ödeme yapmak durumunda kalacak!

Öğretmenler tayin isterse 150.000 TL ödeme yapmak durumunda kalacak!

Öğretmenler için son dönemde yapılan il dışı tayinler ile birlikte yeni görev yerlerine yerleşme süreci başlayacak. Yaşadığı yerden uzağa tayini çıkan öğretmenler ise o miktarı ödemek zorunda kalacak. İşte detaylar…

Öğretmenlerin il dışı tayinleri tamamlandı ve göreve başlayacakları yeni yerler belli oldu. Ancak öğretmenlerin farklı bir şehre tayin istemeleri durumunda işler biraz daha değişecek. Öğretmenler en yakınlarında bulunan bir şehre gitmeleri halinde bile 150.000 TL ödemek zorunda kalabilirler. Peki bu durumun sebebi ne oluyor? İşte merak edilenler ve daha fazlası…

İL dışına tayini çıkan öğretmenin cebi yanacak!

Öğretmenlerin il dışına tayinleri çıkması halinde taşınma gibi işlemler için kendilerine ödenecek bir miktar yolluk ücreti bulunmaktadır.

Ancak bu ücret 30 - 35 bin lira civarında bir ödemeye karşılık gelmektedir. Fakat öğretmenlerin en yakın komşu şehre bile tayin istemeleri durumunda ödeyecekleri nakliye ücreti 30.000 lira civarında tutmaktadır.

Yeni bir şehirde öğretmenlerin düzen kurması pahalıya patlayacak!

Üstüne yeni bir ev tutmak isteyen öğretmen bir kira bedeli emlakçıya, bir kira bedeli güvence bedeli ve iki kira bedeli de peşin kira olmak üzere toplamda 25 bin liralık bir eve toplamda 100 bin lira ödemek durumunda kalacaktır.

Diğer masraflarla beraber ödenecek toplam ücret 150.000 TL bandında olacaktır. Bu en yakınında bulunan bir ile tayin isteyen öğretmenlerin ödeyeceği bedeldir. Bu nedenle tayini çıkan öğretmenler için masraflı süreçler onları beklemektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum