Öğretmenler sınav görevlerini kaçırmayacak! Görev ücretlerine zam geliyor!

Öğretmenler sınav görevlerini kaçırmayacak! Görev ücretlerine zam geliyor!

Türkiye geneli yapılan sınavlarda gözetmen gibi pek çok farklı alanda görevli olmak üzer öğretmenlerden destek alınmaktadır. Bu kapsamda öğretmenlere verilen görevli ücretlerine bir zam beklentisi oluşmaktadır. İşte detaylar…

2023 2024 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının hemen ardından maaşlara yapılan %19,31'lik zam oranının ardından gözler ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınav görev ücretlerine yapılacak olan zamlara odaklandı.

Merkezi sınavlarda görev alan öğretmenler…

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevini sürdürmekte olan öğretmenler ülke genelinde bulunan bütün merkezi sınavların sağlıklı bir biçimde yürütebilmesi için en önemli görevleri üstlenmektedirler.

Ancak son dönemde yapılan Açık Öğretim Kurumları sınavlarında ve kamu personeli seçme sınavı kapsamında düzenlenen sınavda görevli eksikliğinden dolayı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri görevli aramanın hesabını yapmaktalar.

Sınav görevlisi bulamıyorlar!

Ülke geneli yapılan merkezi sınavlarda birden fazla kategoride ve tüm yurtta açılan sına merkezlerinde bulunmak üzere görevli öğretmenlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan alan için öğretmenlere verilen ücretlerin de yeterli olması beklenmektedir. Ancak alınan ücreti yeterli görmeyenler görev almak için talepte bulunmak istememektedirler.

Bu durumun en önemli sebebi ise 1000 lira bandında olan sınav görev ücretleridir. Söz konusu sınav görev ücretlerinin artırılmaması durumunda düzenlenecek olan merkezi sınavlarda görev alacak öğretmen sayısında oldukça fazla azalma görülme durumu olacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum