Öğretmenler oturdukları yerden 961 TL kazanabilir! Peki, nasıl?

Öğretmenler oturdukları yerden 961 TL kazanabilir! Peki, nasıl?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak görevini sürdürmekte olan öğretmenler için her gün yeni bir görev ortaya çıkıyor. Bu görevler kapsamında öyle bir görev var ki, öğretmenler oturduğu yerden 961 TL kazanabilir! Nasıl mı? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında sözleşmeli ve kadrolu öğretmen olarak görev yapan öğretmenlere ödenecek olan 961 TL’nin hangi görev kapsamında ödeneceği merak edilenler arasında…

E sınav uygulama sorumlusu olan o ödemeyi alıyor!

Söz konusu ücretler e sınav uygulama sorumlusu olarak görevlendiren personele ödenir. E sınav uygulama sorumlusu, sınav öncesi e-Sınav salonunda bulunan tüm elektronik donanımın kontrollerini yaparak e-Sınav uygulamasına hazır hale getiren, sınav salonunda teknik (donanım ve yazılım) bir sorunla karşılaşıldığında gerekli tedbirleri alır ve çözümleyen, e-Sınava girecek aday listesi ile e-Sınav sorularını sistem üzerinden çeken kısacası e sınavı başlatan ve sonlandıran kişilerdir. Bu kişiler yapmış oldukları görev neticesinde bir ödeme almaktadırlar.

E sınav uygulaması nedir?

Basılı herhangi bir evrak kullanılmadan sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınavlar e sınavlardır. Öğretmenler uygulama sorumlusu olarak görev aldıkları bu e sınavlardan ödeme almaktadırlar.

E sınav uygulama sorumlusu olmak için ilgili görevin eğitimine katılıp söz konusu eğitimi başarıyla bitirmiş olmak gereklidir. E-Sınav Uygulama Sorumlusu görev başına 961 TL ücret alır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum