Öğretmenler artık bunu yapmadan önce 2 kere düşünecek!

Öğretmenler artık bunu yapmadan önce 2 kere düşünecek!

Öğretmenler artık bunu yapmadan önce 2 kere düşünecek!

Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi genel kuruldan geçti. Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası sonrası resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek olan kanunda öğretmenlere pek çok yeni ceza eklendi. Öğretmenler bunu yapmadan önce 2 kere düşünecek. İşte detaylar..
Yeni düzenlemeyle birlikte öğretmen ve yöneticilerin başarıları doğrultusunda teşvik amaçlı ödül verilecekken aynı zamanda yeni cezalar da tanımlandı.

Öğrencilere yönelik olumsuz davranışlarda bulunan, özel ders veren veya öğrencilerin başarılarını etkilemeye çalışan öğretmenlere daha ağır cezalar verilmesinin yanında, uyuşturucu kullanımı, cinsel suçlar gibi suçlardan mahkum olanların öğretmenlikten atılması gibi yeni maddeler de eklendi.

Öğrencilerin ses ve görüntüsünü izinsiz paylaşan ''fenomen öğretmen'' olarak nitelendirilen öğretmenlere ise uyarı ve kınama cezası verilecek.

Özel ders veren veya özel ders verilmesi için yönlendirme yapan öğretmenlere aylıktan kesme cezası verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum