Öğretmen ihtiyacında artış yaşanacak! Uyarılar geldi!

Öğretmen ihtiyacında artış yaşanacak! Uyarılar geldi!

Öğretmen açığının artacağına dair yapılan araştırmalar ilgililer tarafından merak ediliyor. Araştırma sonuçları paylaşıldı. İşte detaylar…

Almanya Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW), tam gün eğitim ve bakım sisteminin yürürlüğe girmesiyle öğretmen açığının daha da derinleşeceği konusunda dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

110 binden fazla açık olacak!

GEW Başkanı Maike Finnern, 2030 yılına kadar 110 binden fazla öğretmen ile pedagog, sosyal hizmet uzmanı ve okul psikoloğu açığının olacağını açıkladı. Bu durumun, tam gün eğitim sisteminin kalıcı bir güç haline gelmesi için nitelikli eğitimler ve iyi çalışma koşulları sağlanmasını gerektirdiğini ifade etti.

Büyük bir yatırım yapılacak!

Bahse konu federal hükümet bu sistem için 3 milyar Euro yatırım yaparak 2026/2027’de uygulamaya başlamayı planlıyor, özellikle annelerin iş-aile dengesine katkı sağlayacağının altını çizmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.