Öğrencisini Avrupa’ya götüren öğretmenler herkese örnek oluyor!

Öğrencisini Avrupa’ya götüren öğretmenler herkese örnek oluyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev yapan personel hangi yöntemlerle öğrencilerini Avrupa'ya götürüyor. İşte tüm merak edilen detaylar…

Türkiye Avrupa Birliği üyesi olmasa bile Avrupa Konseyi üyesidir. Bu sebepten dolayı Avrupa Birliği'nin eğitim, ticaret, ekonomi gibi çok sayıda alanda düzenlemiş olduğu projeye katılma hakkına sahiptir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tüm okulların Erasmus adı verilen proje ile Avrupa Birliği ülkelerine giderek temaslarda bulunma hakları vardır.

O projelere katılarak Avrupa’ya gidiyorlar

Söz konusu öğretmenler yazacakları projelerle beraber Avrupa'nın dört bir yanına öğrencilerini gönderme hakkına sahip oluyor. Söz konusu projeleri yazabilmek için öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen kurslara katılıyor.

AB ülkelerinde staj imkanı sunuluyor!

Ayrıca bazı öğretmenler söz konusu kursların dışında özel kurumlar tarafından ücretli bir biçimde hizmet veren kurslarla bahsi geçen eğitim faaliyetlerini yürütmek için büyük çaba harcamaktadırlar. Bu kapsamda özellikle İngilizce öğretmenleri diğer öğretmenlere nazaran daha aktiftirler. Meslek liseleri ise söz konusu Avrupa Birliği projeleri kapsamında adeta uzman hale gelmiştir.

Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde staj imkanı ile öğrencileriyle beraber bir aydan daha uzun bir süre konaklama ve çalışma imkanına sahip olan öğretmenler ve öğrencileri her yıl çeşitli defalar Avrupa Birliği ülkelerine gidebilmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.