Öğrenci kaç gün rapor alabilir? Devamsızlık sınırı nedir?

Öğrenci kaç gün rapor alabilir? Devamsızlık sınırı nedir?

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber, geçmiş eğitim dönemlerinde de olduğu gibi devamsızlıklarla ilgili kurallar net bir şekilde uygulanmaktadır. Peki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için devamsızlık sınırları nedir? İşte detaylar…

2024 2025 eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerin dikkat etmeleri gereken devamsızlık kuralları önceki yıllarla aynı olacak şekilde uygulanmaktadır. Söz konusu öğrencilerin devamsızlık durumları, sürekli devamsız olmamaları halinde ilkokul öğrencileri için belirlenen herhangi bir yaptırım yoktur.

Belirlenen sınır 20 gün!

Öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili olarak ortaokullar için belirlenen sınır özürsüz olarak 20 gün olarak belirtilmiştir. Öğrencilerin rapor alarak özürlü devamsızlık kapsamında alacakları üst izin sınırı ise belirlenmemiştir.

Tüm bunlarla beraber lise öğrencilerinin yıllık toplam devamsızlık süresi ise 30 gün olarak belirtilmiştir. Lise öğrencilerinin herhangi bir özür belirtmeden bir yılda kullanabilecekleri devamsızlık sınırı 10 gündür. Söz konusu lise öğrencilerinin bu kapsamda kullanabilecekleri özürlü devamsızlık gün sayısı ise 20 gün olarak belirtilmiştir.

Lisede eğitimine devam eden öğrencilerin devamsızlık sınırını yarım gün dahi aşması halinde ders durumlarına bakılmaksızın sınıf tekrarı yapılması kararı net bir şekilde uygulanmaktadır. Bunun yanında lise ve ortaokul öğrencilerinin zorunlu haller içerisinde veli dilekçesi ile 15 gün izin alabilme hakları bulunmaktadır. Söz konusu 15 gün 1 yıllık süre zarfında verilen izindir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.