Öğrenci, arkadaşının hayatını böyle kurtardı

Öğrenci, arkadaşının hayatını böyle kurtardı

Öğrenci, arkadaşının hayatını böyle kurtardı

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, bir öğrencinin Heimlich manevrası ile solunum yoluna elma parçası kaçan arkadaşını kurtardığı ifade edildi.

Söz konusu olay basında geniş yer buldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''Edremit ilçemizde ''Vakıfbank Ortaokulu'' öğrencisi, arkadaşının solunum yoluna kaçan elma parçasını Heimlich manevrası yaparak çıkardı.

İlimize bağlı Edremit ilçesinde Vakıfbank Ortaokulunda yaşanan bir olayda bir öğrencimizin solunum yoluna elma kaçtı. Arkadaşları öğretmenlerine haber vermeye giderken bir öğrencimiz ise almış olduğu ilk yardım eğitiminde öğrendiği Heimlich manevrası ile ivedilikle müdahalede bulunarak arkadaşının solunum yoluna kaçan elmadan kurtulmasını sağladı.

Olayla ilgili görüntüleri izleyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Nurettin Aras, ''Milli Eğitim Bakanlığı olarak her yaşta ilk yardım eğitiminin önemini vurguladık ve de bu bağlamda adımlar attık. Öğretmen ve öğrencilerimize ilk yardım eğitimleri verdik, vermeye de devam ediyoruz. Vakıfbank Ortaokulunda vuku bulan olayın görüntülerini izledim. İlk yardım eğitimi alan öğrencimizin solunum yoluna elma kaçan arkadaşına müdahalesi takdire şayan. Bu tür istenmez olaylar yaşanabiliyor ama böyle durumlarda öğretmen ve öğrencilerimizin ilk yardım eğitimine ve vakalara müdahale edebilecek bilgiye sahip olmaları bizler için mutluluk verici. Umuyoruz bir daha bu tür olaylar yaşanmaz.'' şeklinde konuştu

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilk yardımın önemini bir kez daha vurguluyor, ilk yardım eğitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz.''

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.