O okullar için MEB’den talimat geldi! Denetimler başlayacak

O okullar için MEB’den talimat geldi! Denetimler başlayacak

MEB bünyesinde faaliyet gösteren okulların bazı durumlar nedeniyle denetime girme durumları söz konusudur. Peki hangi okullar bakanlık tarafından özellikle denetime alınacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren çok sayıda okula bakanlık denetim faaliyetleri kapsamında müfettiş göndermiştir. Söz konusu denetim faaliyetleri özellikle il ve ilçe merkezlerinde bulunan merkezi okul olarak tabir edilen okullar üzerinden gerçekleştirilmiştir.

Talimat köy ve mezralardaki okullarda da geçerli!

Ancak bakanlık talimatları köylerde ve mezralarda bulunan okullar için de geçerli olmaktadır. Söz konusu okullarda görev yapmakta olan okul yöneticilerinin öğretmenlerinin de teftiş sisteminden geçmesi eğitimin kalitesinin artırılması ve yaşanan usulsüzlüklerin tespiti açısından olması gereken bir durumdur.

Özellikle son günlerde Millî Eğitim Bakanlığı'na ilgili okullarda yürütülen usulsüzlükler hakkında yapılan şikayetler bakanlığın dikkate aldığı olaylardandır.

Bakanlık müfettişleri denetim yapıyor!

Özellikle okul yöneticilerinin vaktinde mesai saatlerine uymadan çalışma şartlarını düzenlemesi okullarda çok çeşitli anlamda yürütülen usulsüzlüklerin meydana geldiğinin göstergesidir.

Merkezi konumun dışında kalan okullarda yürütülen eğitim faaliyetlerinin denetlenmesi için de bakanlık müfettişleri birçok bölgede alınan şikayetler üzerine denetimler yapmıştı. Özellikle akademik başarı yönünden söz konusu okulların son zamanlarda düşüşe geçtikleri de bilinen bir durumdur.

Fakat taşrada bulunan okulların göstermiş oldukları başarı geçmiş yıllarda Millî Eğitim Bakanlığı'nın dikkatinden kaçmamış olup söz konusu okullara gönderilen ödenekler ve sunulan hizmetler merkezi okullarla aynı standartlara getirilmeye çalışılmıştır

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum