O öğretmenlerin nöbet ücretleri herkesten fazla olacak!

O öğretmenlerin nöbet ücretleri herkesten fazla olacak!

Bakanlığa bağlı hizmet vermekte olan okullarda öğretmenlerin birtakım görevleri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de nöbetlerdir. O öğretmenler nöbet tutuyor ama herkesten fazla ücret alıyor. Peki o öğretmenler kim? İşte merak edilenler…

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan okullarda görev yapmakta olan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin tutmuş oldukları nöbet ücretleri standart iken o öğretmenler herkesten fazla nöbet ücreti almış olacak. Herkes o öğretmenleri merak ediyor. İşte detaylar…

Öğretmenlerin nöbet tutması zorunlu!

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapmakta olan öğretmenlerin herhangi bir özel durumu yoksa nöbet tutma zorunlulukları bulunmaktadır.

Haftada bir gün olacak şekilde düzenlenmiş olan öğretmen nöbetleri personel ihtiyacının bulunması durumunda daha fazla sürelerde öğretmenlere görev olarak verilmektedir.

O öğretmenler nöbetlerde 341 TL almaktadır

Kat ve bahçe nöbetleri neticesinde öğretmenlere haftada 3 saat ek ders ücreti ödemesi yapılmaktadır. Söz konusu ek ders ücreti 3 saat üzerinde hesaplandığı takdirde 273 lira civarında bir ücrete denk gelmektedir.

Ancak Özel Eğitim Öğretmeni olarak görev yapmakta olan öğretmenler söz konusu ücreti %25 artırımlı olarak almaktadır. Yani bu öğretmenler ek ders ücreti olarak 341 TL nöbet görev ücreti almaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

10 Yorum