O öğrencilerin sınav notları sıfır olarak işlenecek! Sınavları geçersiz sayan durumlar!

O öğrencilerin sınav notları sıfır olarak işlenecek! Sınavları geçersiz sayan durumlar!

30 Ekim ve 8 Kasım tarihleri arasında düzenlenmesi beklenen ortak sınavlar için MEB sınav takvimi yayınladı. Peki söz konusu sınavlara bakıldığında hangi öğrencilerin sınav sonuçları geçersiz sayılacak ve karne notlarına sıfır olarak geçirilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerine devam eden okullarda öğrenim görmekte olan öğrencilerin bazı nedenlerden dolayı sınavları tamamen geçersiz sayılabilir. Bu durumda öğrencilerin sınav notları karnelerine sıfır olarak geçmektedir.

Bu durumlar sınavı geçersiz kılıyor!

a ) Sınav sonrasında il ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerine teslim edilen 6. sınıf matematik dersi ortak yazılı sınav evraklarının içerisinden öğrenci cevap kâğıdının çıkmaması,

b ) Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya herhangi bir öğrenciye kopya verdiğinin görevli öğretmen tarafından tespit edilmesi,

c ) 6. sınıf Türkçe, 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 10. sınıf matematik dersi ortak yazılı sınavına ait ortak yazılı sınav kâğıtlarının okunamaması (yıpranması, karalanması, yırtılması vb.),

ç ) Öğrencinin yedek sınav evrakı dışında kendisine ait olmayan sınav evrakını kullanması,

d ) Öğrenci tarafından sınav kurallarının ihlal edilmesi ve bunun görevli öğretmen tarafından tutanakla belirlenmesi durumunda öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

Söz konusu durumla ilgili olarak geçersiz sayılan sınavlar neticesinde herhangi bir sınav yapılmaması durumunda söz konusu öğrencilerin sınav hanesine 0 yazılacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.