O öğrenciler okula devam sorunu yaşıyor! MEB bu sorunu nasıl çözümleyecek?

O öğrenciler okula devam sorunu yaşıyor! MEB bu sorunu nasıl çözümleyecek?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak öğrenim görmekte olan öğrencilerin son zamanlarda okula devam sıkıntısı yaşadıkları görülmektedir. Peki söz konusu sorunun asıl nedeni nedir? Bu sorunun çözümü nedir? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren devlet okullarında öğrenim gören öğrenciler son yıllarda kademe fark etmeksizin okula devam konusunda büyük sorunlar yaşamaktadırlar. Okula gelmek istemeyen öğrenci olarak nitelendirilen söz konusu öğrenciler liseden ilkokula kadar tüm kademelerde görülmektedir.

Devamsızlık sorunu nasıl çözülecek?

Söz konusu sorun hakkında okullar, aile ile işbirliği yoluna gitmek istemesine rağmen büyük hayal kırıklığına uğramaktadır. Ailelerin “Biz elimizden geleni yapıyoruz ama bizi dinlemiyor” şeklindeki söylemleri okul yönetimlerinin ve öğretmenlerin konuyla ilgili çözümsüz kalmasına sebep olmaktadır.

Konu hakkında ailelere devamsızlık mektubu gönderilse bile kesin bir sonuç alınamamaktadır. Söz konusu durum il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirdiğinde ise söz konusu Sosyal Hizmetler görevlileri tarafından çeşitli çalışmalar yapılması gerekmekte öğrencinin okula devamını sağlanamaz ise aileye para cezası kesilmesi gerekmektedir.

Bu sorunun temel nedeni nedir?

Ancak bahsi geçen olay maalesef sosyal hizmetler bünyesinde herhangi bir çözüme kavuşamadığı gibi ailelere bu konuda bir yaptırım da uygulanmamakta. Konu ile ilgili ailelerle işbirliği içerisinde olma konusunda ısrarcı olan öğretmenler ve okul yöneticileri şaşılacak bir biçimde aileler tarafından sert tepkiyle karşılanıyor.

Konu ile ilgili olarak devletin tüm kolluk güçlerinin ve ceza yaptırımlarının Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan okul yöneticilerine ve öğretmenlere yardımcı olması gerekmektedir. Genel olarak öğrencilerin devamsızlık sebepleri araştırıldığında ise teknoloji bağımlılığı ve sosyal medya platformlarından aşırı olumsuz etkilenme başı çekmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum