O meslekte görev yapanlar öğretmenlerden çok kazanıyor!

O meslekte görev yapanlar öğretmenlerden çok kazanıyor!

Öğretmenler mesleki anlamda istihdamın zorlaşmasından dolayı farklı meslek arayışlarına yöneliyor. Peki hangi meslek dalı öğretmenlerden daha çok kazanıyor? İşte detaylar…

Kamudaki istihdamın öğretmenler açısından azalmasından dolayı öğretmenler artık özel sektörde çalışmayı daha çok tercih ediyor. Bu durumdan dolayı kazançlar düşen öğretmenler pek çok meslek sahibinden daha az gelir elde etmektedir. Hangi meslek sahipleri öğretmenlerden daha fazla kazanıyor? İşte merak edilenler…

Mezun olan öğretmenler için hayal kırıklığı yaşanıyor!

Öğretmen atamaları hakkında Milli Eğitim Bakanlığı daha önceki açıklamalarında emekli olan öğretmen sayısı kadar personel alacağını ilan etmesi ile beraber eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenler özel sektörde çalışmak mecburiyetinde kalıyor. Özel sektördeki deneyimleri ise öğretmenleri memnun edecek şekilde olmayabiliyor.

Öğretmen adayları eğitim fakültelerinden mezun olmasının ardından tek hayalleri atanmak oluyor. Atama umuduyla her yıl KPSS'ye katılan öğretmenler için bu süreç oldukça zorlayıcı geçiyor. Ancak mezun olan öğretmen adayı sayısı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından istihdam edilecek olan öğretmen sayısından kat kat fazla olduğundan atama şansı düşük olabiliyor.

Atama olmayınca öğretmenler özel sektöre yöneliyor!

Son olarak tasarruf tedbirleri kapsamında istihdam edilecek öğretmen sayısının düşürülmesinden kaynaklı öğretmen adayları özel sektörde görevine başlamak durumunda kalıyor. Özel sektörde kolejlerde yani Özel okullarda görev yapan öğretmenler asgari ücret sınırında bir maaşla görev yapmaktadır. Bu durum öğretmenler için motivasyon düşüklüğüne neden olmaktadır.

Ancak kaynak ustası, inşaat ustaları gibi meslek sahipleri hem daha kolay iş bulabilmekte hem de asgari ücretin 3 katından fazla gelir elde edilmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum