O ilde ders süreleri 35 dakikaya düşürüldü

O ilde ders süreleri 35 dakikaya düşürüldü

O ilde ders süreleri 35 dakikaya düşürüldü

Gaziantep Valiliği, eğitim sisteminde yeni bir düzenlemeye giderek okullardaki ders sürelerini kısalttı. Yapılan resmi açıklamaya göre, öğrencilerin gün ışığından daha fazla yararlanması amacıyla, ilk ve ortaokullarda ders süresi 40 dakikadan 35 dakikaya, anaokullarında ise 50 dakikadan 45 dakikaya düşürüldü.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, bu değişikliğin özellikle ikili eğitim yapan okullarda uygulanacağı belirtilerek, "Sizler eğitim yuvalarınızda aydınlık yarınlara yürürken, bizler gün ışığından daha fazla istifade etmeniz için bu güncellemeyi yapıyoruz. Günü, güneşi yol arkadaşı yapacağız" ifadelerine yer verildi.

Ders sürelerindeki bu kısaltma ile öğrencilerin daha verimli bir eğitim-öğretim dönemi geçirmeleri ve enerjilerinin daha dengeli kullanılması hedefleniyor. Gaziantep’teki tüm okullarda bu düzenlemeye en kısa sürede geçileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum