O branş öğretmenleri dikkat: Meb'de norm çalışmaları başladı..

O branş öğretmenleri dikkat: Meb'de norm çalışmaları başladı..

O branş öğretmenleri dikkat: Meb'de norm çalışmaları başladı..

Her gelen Milli Eğitim Bakanlığı, bazı branşlar hakkında norm adımı atıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ise hangi branşları öne çıkarmak istediği, hangi derslere daha fazla önem verilmesi veya güncelleme yapılması gerektiğini açıkladı. Bu minvalde Türkçe dersinin yanı sıra bazı branşlar hakkında da adım atmak istiyor. Milli Eğitim Bakanlığında bazı branşlara norm için çalışmalar başladı. Hangi branşlara norm gelecek? Normlar ne zaman gelecek? İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geldiği günden bu yana bazı branşlar hakkında adımlar atıyor, bazı branşlar hakkında ise tasarlamalarını kamuoyuyla paylaşıyor. Bu minvalde bazı Türkçe ve yabancı dil dersleri konusunda adımlar atan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, henüz bir norm çıkarmadı. Bu derslerin niteliği açısından bazı adımlar atsa da Maliye Bakanlığının sıkı tutumu dolayısıyla norm konusunda resmi bir adım atmadı.

''4 branşa norm çalışması.''

20231204-mebten-yeni-aciklama-geldi-egitim-sistemi-degisiyor-479555-0a8816330bcbcf56290f.jpg

Lakin Bakan Yusuf Tekin, bazı branşlara norm verilmesi konusunda çalışma talimatı verdi. Bu minvalde ilkokula resim, müzik ve beden eğitimi derslerine branş öğretmenlerinin girmesi için taslak çalışmalar başladı. Bunun yanı sıra pdr normu konusunda verilen sözler nedeniyle yine aynı branş konusunda Bakanlık neler yapabiliriz diye düşünüyor.

Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığının çalışması olsa da Maliye Bakanlığının sıkı tutumu nedeniyle bu çalışmaların ne zaman açıklanacağı merak konusu. Ekonomik şartlar düzeldiğinde Bakan Yusuf Tekin, bu branşlar hakkında gerekli adımları atacaktır.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum