Mülakatlarda farklı puan iddiası! Başkan Talip Geylan uyardı!

Mülakatlarda farklı puan iddiası! Başkan Talip Geylan uyardı!

Öğretmen atama aşamalarından bir süreç olan mülakat dönemi devam ediyor. Bu süreçte bazı farklı puan iddiaları gündemde yerini aldı? Başkan Geylan açıklamasında ne dedi? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen atamalarında mülakatlar devam ederken ''farklı puan'' iddiası gündemde yerini aldı. Bu aşamada mülakat süreci hakkında çeşitli tartışmalar yaşanmaya başladı.

Komisyonlar farklı takdir yetkisiyle mi hareket ediyor?

20.00 öğretmen ataması mülakatlarını devam ederken tartışmalar da gündeme geldi. Komisyonların farklı takdir yetkisiyle hareket ettiğini söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan kendi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu açıklamalarda ciddi iddialarda bulunan Geylan şu ifadelere yer verdi;

''20 ilde oluşturulan komisyonlarda farklı takdir insiyatifi kullanılmaktadır'' diyen Genel Başkan Talip Geylan, bu durumun doğrudan doğruya hakkaniyet ilkesini çiğnediğini söyledi. Geylan’ın bu açıklaması sosyal medyada ses getirdi.

Gençlerin emeklerine yazık edilmesin!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yapmış olduğu çağrı ile Geylan, KPSS puanıyla mülakat puanı verilmesi için geç olmadığını söyledi.

''Genç meslektaşlarımızın emeklerine yazık edilmesin, vebale girilmesin!'' diyen başkan tüm adaylara KPSS puanına mütenasip mülakat puanı verilmesi çağrısında bulundu. MEB tarafından bu konu üzerine henüz bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.