Müfettişler denetim için geliyor. Hem okullar hem de öğretmenler denetlenecek!

Müfettişler denetim için geliyor. Hem okullar hem de öğretmenler denetlenecek!

Okulların kapanması ile beraber öğretmenler de yaz tatiline başlamış oldu. Bu süreçte ise okullar ve öğretmenler denetime girecek. Peki, müfettişlerin denetimi nasıl geçecek? İşte merak edilenler…

Öğretmenler 28 Haziran 2024 tarihinde mesleki çalışmalarını bitirmelerinin ardından 9 Eylül 2024 tarihine kadar sürecek olan yaz tatiline girdiler. Peki söz konusu yaz tatilinde öğretmenler neden denetime girecek?

9 Eylül’e kadar devam edecek!

2023-2024 eğitim öğretim yılının 14 Haziran tarihinde sonlanmasının ardından öğretmenler 28 Haziran tarihine kadar süren mesleki çalışmalara katıldılar Mesleki çalışmalar yaklaşık bir hafta kadar devam etti. Söz konusu mesleki çalışmaların bitiminin hemen ardından öğretmenler 9 Eylül tarihine kadar sürecek olan yaz tatiline başlamış oldular.

Ancak içinde bulunduğumuz yaz tatilinin Ağustos ayı ile birlikte o aydan itibaren okulların eğitim öğretime hazır olup olmadığını denetlemek üzere müfettişler okulları gezecekler.

Müfettişler o evrakları da inceleyecek

Ayrıca müfettişler öğretmenlerin sene sonunda okul idaresine teslim etmeleri gereken evrakları da inceleme hakkına sahiptirler. Bu aşamada öğretmenlerin hazırlamış olduğu evrakların düzeni ve tamamlanması oldukça büyük önem ifade ediyor. Özellikle sene sonunda şube öğretmenler kurulu toplantıları müfettişler tarafından büyük bir dikkatle incelenebilecek evraklar arasında bulunmaktadır.

Söz konusu evraklarda görülebilecek hatalar ise hatayı yapan öğretmenlere soruşturma olarak öğretmenlere geri dönecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

16 Yorum