Müdürlere uzman öğretmenlik yok!

Müdürlere uzman öğretmenlik yok!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan kurumların kadrolarında yönetici olarak görev yapmakta olan personele uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik tazminatı ödemesi yapılmayacak. İşte merak edilenler…

Okul müdürleri ve müdür yardımcıları yönetici kadrosunda bulunmadıkları için söz konusu Öğretmenlik Meslek Kanunu ile verilecek olan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik hakları bu personele tanımlanmış olacaktır.

Okul yöneticilerine bu hak tanınmayacak!

Ancak şube müdürleri, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri söz konusu uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik haklarından sendikalara bildirdikleri üzere yararlanmak isteseler de bu hak şube müdürlerine ve diğer yönetici kadrosunda bulunan personele tanımlanmayacaktır.

Unvanlar yalnızca eğitim personeline tanınacak!

Söz konusu başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik unvanları öğretmen yani eğitim öğretim sınıfı personeline tahsis edilecektir. Özellikle söz konusu unvanlara sahip olan öğretmenlere ödenen tazminatlar sebebiyle uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik tüm eğitim camiası tarafından ciddi olarak incelenen unvanlar olmaya devam ediyor .

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

25 Yorum