Milli Eğitim’de bulunan memurlar artık o işi yapmak istemiyor! Personel açığı oluşuyor!

Milli Eğitim’de bulunan memurlar artık o işi yapmak istemiyor! Personel açığı oluşuyor!

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde görevini sürdürmekte olan memurlar hangi işi yapmak istemiyor. Peki, bu kapsamda hangi alanda personel açığı oluşmaktadır? İşte tüm detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri çatısı altında pek çok memur çalışmaktadır. Söz konusu Milli Eğitim müdürlüklerinde görev yapmakta olan memurlar öğretmenlerin maaşlarını, okullara gidecek olan resmi yazıları ve daha birçok görevi yerine getirmektedir.

Ancak il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde görev yapmakta olan memurların içerisinde muhasebe servisinde çalışmak isteyen memur sayısı giderek azalmaktadır.

Görevleri çok ağır

Milli eğitim müdürlükleri bünyesinde faaliyet gösteren birimlerin birbirinden farklı görevleri bulunmakla beraber muhasebe servisinin öğretmenlerin maaşlarını ve ek derslerini düzenlemesi gibi çok ağır görevleri vardır.

Ayrıca söz konusu muhasebe servisleri herhangi bir hata yapmaları durumunda öğretmenlerin eksik maaş ve ek ders almalarına sebep olabileceklerdir.

O göre büyük dikkat gerektiriyor

Çok büyük dikkat ve özveri gerektiren söz konusu muhasebe servisi iş ve işlemleri için memurlar istekli olmamaktadır. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde yeterli sayıda muhasebeci kadrosu olmadığından dolayı söz konusu görevi genel idare sınıfı hizmetlerine dahil olan memurlar yürütmektedir.

Muhasebe servislerinden herhangi bir memurun emekli olması veya tayin sebebiyle görevinden ayrılması gibi durumlar işlerin aksamasına sebep olmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum