Milli Eğitim Bakanlığının kanayan yarası: Öğrenenler şok oluyor..

Milli Eğitim Bakanlığının kanayan yarası: Öğrenenler şok oluyor..

Milli Eğitim Bakanlığının kanayan yarası: Öğrenenler şok oluyor..

Milli Eğitim Bakanlığında, geçtiğimiz yıllarda yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunuyla birlikte öğretmen ve okul yöneticilerine kariyer basamakları hakkı tanındı. Fakat konuyla alakalı bir detay öğrenenleri şok ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının bir süredir kanayan yarası var. İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmenlik Meslek Kanunuyla birlikte öğretmen ve okul müdürlerine kariyer basamakları hakkı tanındı. Bu hak ile birlikte uzman ve Başöğretmenlik tazminatları geldi. Buna göre öğretmen ve okul yöneticileri 10 bin TL'ye varan ek tazminat alıyorlar.

Lakin kariyer basamakları hakkından ilçe milli eğitim müdürleri, il müdür yardımcıları, şube müdürleri, müfettişler yararlanamıyor. Böylece öğretmen ve okul yöneticilerinin amirleri olan bu kişiler, aslarından daha az maaş alıyorlar.

Pek çok şube müdürü görevinden istifa ederek okuluna geri dönüyor. Bununla birlikte İl Müdürlüklerinde pek çok sorun yaşanıyor.

70270.jpg

En son yeni genel kuruldan geçen Öğretmenlik Meslek Kanununda da bu konu hakkında bir adım atılmadı. 230 bin öğretmene Başöğretmen olma yolu açılırken sayıları 3 bini bulan il ve ilçe yöneticilerine kariyer basamakları hakkı verilmemesi eleştirilere yol açtı. Konunun nedeni ise bilinmiyor. Maliye Bakanlığı mı siyaset mi yoksa Milli Eğitim Bakanlığı mı bu konu hakkında bir adım atılmasını istemedi?

Bakalım önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkında bir adım atacak mı?

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

13 Yorum