MEB’in müdahalesi şart! Okullarda deneme sınavı krizi gündemde!

MEB’in müdahalesi şart! Okullarda deneme sınavı krizi gündemde!

Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıcında okullarda özel kaynak kitapları kullanımının yasaklanması hakkında bir talimat yayınladı. Ancak bazı okullar bu kurala tam olarak uyum sağlamıyor. İşte yaşanan problemler…

Özellikle LGS ve YKS gibi iki tane önemli Merkezi sınavı hazırlanan öğrencilerin yerine getirmesi gereken akademik çalışmaların başarı düzeyinin tespit edilmesi için en az ayda bir kere düzenlenmesi gereken deneme sınavları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı bir resmi yazı yayınlamıştı.

Söz konusu resmi yazıda doğrudan deneme sınavları ile ilgili bir ibare olmamasına rağmen kaynak kitapların yasaklanmasından dolayı bazı okullarda söz konusu deneme sınavları ilgili yasaktan dolayı yapılamamakta.

Bazı okullar deneme sınavlarını düzenli olarak uyguluyor!

Bazı okullar ise söz konusu resmi yazıda belirtilen yasakları dikkate almayarak deneme sınavlarını öğrencilerin büyük merkezi sınavlara hazırlandıkları gerekçesi ile periyodik olarak uyguluyor.

Söz konusu deneme sınavları ile ilgili öğrencilerden ortalama sınav başına 20 TL civarında bir ücret alındığı da alınan bilgiler arasında. Söz konusu ücretlerin alındığı gerekçesi ile şikayet edilen okul müdürlükleri ise il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından uyarı almaktadır.

Sınav hazırlık sürecinde deneme krizi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu ile ilgili olarak ülke genelinde bir uygulama birliğine gidilecek düzene geçmesi sorunların çözümünde oldukça etkili olacaktır. Söz konusu düzenleme ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin okulların deneme sınavı ihtiyaçlarını karşılaması okul yöneticilerine ve öğretmenleri içinde bulunmuş oldukları zor durumdan da kurtarmış olur. Ayrıca LGS ve YKS gibi Temel Merkezi sınavları hazırlanan öğrencilerin hazırlık sürecine söz konusu düzenlemeler katkı sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.