Meb'den çeyrek milyon öğretmeni ilgilendiren müjde!

Meb'den çeyrek milyon öğretmeni ilgilendiren müjde!

Meb'den çeyrek milyon öğretmeni ilgilendiren müjde!

Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi geçtiğimiz Haziran ayında TBMM Genel Kuruluna sunulmuştu. Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen bu teklif Temmuz ayında TBMM'nin tatile girmesinin ardından yarıda kalmıştı. Lakin kalan görüşmeler 1 Ekim tarihi itibariyle devam etti. ÖMK'da çeyrek milyon öğretmene müjde geldi. Öğretmenlerin maaşları artıyor. İşte detaylar..

meclis-tbmm-aa-1867764.jpg

Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmeleri sona erdi. Buna göre kanun TBMM Genel Kurulundan geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasından sonra Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek olan kanunda yaklaşık 230 bin öğretmene müjde geldi.

Bu minvalde eski Öğretmenlik Meslek Kanununda Başöğretmenlik için 10 yıl uzmanlık şartı gerekirken yeni kanunda bu şart kaldırıldı. Buna göre 20 yıl öğretmenlik yapanlara direkt Başöğretmen olma imkanı tanınacak. Bu imkandan 230 bine yakın öğretmenin faydalanması bekleniyor.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunan öğretmenler 20 yıllık çalışma süresini tamamlamaları hâlinde doğrudan başöğretmen unvanı için başvuruda bulunabilecekler.

Başöğretmenlik Tazminatı Ne Kadar?

Başöğretmen olma hakkı kazanan öğretmenlerden:

Derecesi 1 ve 2 olanlara 10.348 TL,

Derecesi 1 ve 2 dışında olanlara ise 8.624 TL tazminat ödenmektedir.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum